Lääkejätteiden palautus

Apteekkimme Vantaalla ottaa vastaan lääkejätteet

Palauta vanhentuneet tai käyttämättömäksi jääneet lääkkeet henkilökunnallemme.

Jos sinulla on vanhentuneita, käyttämättömäksi jääneitä lääkkeitä tai käytettyjä ruiskuja, meille voit palauttaa ne maksutta. Toimitamme lääkkeet asianmukaisesti Fortumin jätteenkäsittelylaitokselle hävitettäväksi.

Voit itse vaikuttaa lääkejätteen syntymiseen jo lääkehoidon alkaessa ostamalla pienen pakkauksen. Näin paitsi lääkkeet myös rahasi eivät mene hukkaan, jos lääke ei sovikaan sinulle tai lääkitys muuttuu. 

Palauta lääkejätteet näin

  • Poista lääkejätteen ulkopakkaus ja laita pahvipakkaus pahvinkierrätykseen. Poista reseptilääkkeen ohjetarra ennen kierrätystä.
  • Tabletteja tai kapseleita ei tarvitse painaa irti folioliuskasta, vaan liuskat voi palauttaa sellaisenaan. Myös lääkevoiteet voit palauttaa alkuperäispakkauksessaan.
  • Palauta jodia ja bromia sisältävät lääkkeet, elohopeakuumemittarit sekä sytostaatit alkuperäispakkauksissaan erillään muusta lääkejätteestä.
  • Pakkaa ruiskut ja neulat läpäisemättömään astiaan, esimerkiksi muovipulloon.
  • Ravintolisät, kosmetiikan, perusvoiteet sekä luontaistuotteet voi laittaa normaaliin sekajätteeseen.

Kiitos, kun palautat vanhentuneet lääkkeet meille ja vähennät ympäristön kuormitusta. Jos sinulla herää mitään kysyttävää lääkejätteiden palautuksesta, neuvomme mielellämme. Tule käymään apteekissamme Vantaan Kivistössä tai soita!

Ota yhteyttä ›
Sijainti Soita